Jag är så glad att äntligen få presentera vår nya lärare!

Du vet kanske om att min dröm (och mål med investd) är att det ska vara det bästa sättet att ta tag i din privatekonomi - med de bästa lärarna.

Och här har vi just en sådan - Mia Ingelström Ekonomi-PT! Mia är en flitigt anlitad expert inom pension och privatekonomi och kommer under 2021 att släppa en bok på temat. Men innan dess har jag fått den stora äran att presentera hennes pensionskurs här på investd.

Kursen fokuserar på allmän pension (och publiceras i slutet av april) och är det perfekta steget för dig som vill gå från pensionsångest till pensionspepp.

Men låt oss lära känna Mia lite närmare!


Hej Mia!

- Hej Sandra!


Berätta: vem är du?

- Jag är den typiskt duktiga flickan som alltid har gjort allt "rätt": pluggat till civilekonom, tog det "rätta jobbet", gjorde mig en karriär, blev chef och har en fantastisk familj. Men efter hand var det något som började gnaga i mig: JAG HAR INTE VALT DET HÄR! Jag var fast i ett ekorrhjul som bara snurrade fortare och fortare, och jag ville inte ens vara i det!

Rätt kändes plötsligt så fel. Rätt enligt vem? Det var den duktiga flickan i mig som hade gjort alla karriärval. Jag försökte omedvetet passa in. Jag började undra: om jag hade valt ”på riktigt” - var hade jag då befunnit mig idag?

Svaret var tydligt: inte där jag befann mig nu i alla fall. Mitt arbete saknade mening... Det här var 2013 och jag var 37 år.


Men oj! Men vad hände sen?

- Jag har alltid valt trygghet. Jag hade ett bra avlönat chefsjobb på ett bra bolag. Men jag kände mig så onöjd! Var det så här mitt liv skulle se ut resten av mitt arbetsliv?

Jag sökte efter något mer utan att veta just där och då vad det var jag ville. Men det var helt otänkbart att jag skulle säga upp mig. Jag var fast i tryggheten som en månadslön och förmåner erbjuder.

Men en sak visste jag - jag älskar att resa och hade hela mitt liv drömt om att resa med familjen under ett helt år till exotiska platser.

Men så hände något. Jag blev gravid med vårt tredje barn! Och jag tänkte det direkt – nu har vi chansen! Nu kan vi vara borta från våra jobb under ett år utan att behöva säga upp oss!

Sagt och gjort: när vårt tredje barn var tre månader åkte jag, min man och våra barn iväg till Costa Rica och tillbringade föräldraledigheten där. Och det är det bästa beslutet jag tagit någonsin!

Det som slog mig under året utomlands var att vårt liv hemma i Sverige var dyrt men att vi faktiskt hade valt att leva det livet. När vi bodde utomlands ett år hyrde vi ut huset och levde mycket billigare än vi gör hemma. Jag började inse att jag faktiskt inte behöver så mycket i form av pengar eller prylar för att vara lycklig.

Hemma hade vi större kostnader kopplat till boende, restaurang, shopping och aktiviteter - något som jag började ifrågasätta när vi var utomlands det där året.

Många frågar mig hur vi hade råd att vara utomlands ett helt år. Men sanningen är att det gick plus minus noll. Under resans gång föddes en tanke: Tänk om jag skulle kunna använda kraften i min privatekonomi till att ägna mig åt något som gör skillnad? Istället för att dag ut och dag in gå till mitt chefsjobb som inte känns speciellt meningsfullt...


Det låter fantastiskt! Men vad hände sedan: när du kom hem?

Vi kom hem till Sverige och efter ett halvår gick jag tillbaka till jobbet igen. Mycket hade hänt under tiden jag var borta.

Under året utomlands hade drömmen vuxit fram om att hjälpa människor med deras privatekonomi. Jag ville hjälpa människor att hitta kraften i sin egen privatekonomi - så att de skulle våga följa sina drömmar, precis som jag hade vågat följa min.

Men nu var jag tillbaka igen, på ett jobb jag inte ens ville ha. Samtidigt älskade jag tryggheten med att vara anställd och få lön. Att bli egen företagare kändes för osäkert!


Jag vet att du är företagare idag: när kom vändningen?

Efter att ha arbetat några få dagar ringde jag upp en av mina bästa vänner som är HR-expert. Jag frågade henne om råd. Jag berättade att jag ville satsa på att hjälpa människor med deras privatekonomi men var samtidigt inte redo att säga upp mig.

Min vän svarade att det bara fanns en sak att göra, och att jag själv visste vad det var. Hon hade såklart rätt, självklart behövde jag ta tjuren vid hornen och säga upp mig.

Jag ville säga upp mig men var samtidigt rädd. Rädd att släppa kontrollen. Rädd att inte få lön varje månad. Rädd att inte ha ett jobb att gå till.

Men så kände jag att någonting började bubbla i mig: av mod och upprymdhet. Tryggheten hade styrt hela mitt liv - det fick vara slut på det nu! Dags att dumpa tryggheten!

Jag bokade ett möte med ledningsgruppen och tackade för mig. Det kändes otroligt skönt. Det här var 2016...

Nu har det gått ett antal år och jag har inte ångrat mig en sekund att jag vågade dumpa tryggheten! Idag driver jag mitt eget bolag och hjälper människor att ta tag i sin privatekonomi - där pension är en stor del av det.


Riktigt inspirerande! Jag är så glad att du vill vara en av lärarna på investd! Vad tror du att du kommer bidra med?

- Jag älskar att hjälpa människor att ta tag i sin pension: från pensionsångest till pensionspepp!

Pension är lätt när du vet var du ska börja! Jag har en väl utarbetad modell som jag har tagit fram och förfinat tillsammans med över 100 klienter - och den fungerar.

I min kurs går vi steg för steg - handling för handling och tar kontroll över din pension.

Jag är med dig hela vägen. Det är lätt och vi gör det tillsammans!


Tack Mia och välkommen till investd!

- Tack själv Sandra! Jag är otroligt taggad att sprida pensionspepp till alla kursdeltagare!

Redo att ta din privatekonomi till nya höjder?

Gör som 3 000+ andra och få inspiration direkt till din mailbox.