Kom igång med fonder

8 enkla steg att få pengarna att jobba för dig medan du sover

   Se trailer

Ångest över att dina pengar ligger och samlar damm på banken? Stressad över att du inte har tid att investera dina pengar? Rädd för att förlora pengar på börsen på grund av låg kunskap? Då är detta kursen för dig!


I den här kursen delar jag, Sandra Bourbon, med mig av vad jag lärt mig under de senaste tio åren och hur du skapar en bra bas i dina investeringar genom att månadsspara i en bred fond. Du får ett sparande som blir av och tar minimalt av din dyrbara tid.


Målet med kursen: Sätta pengarna i jobb så att de kan jobba när du sover. Efter kursen kommer du ha startat ett långsiktigt månadssparande på börsen genom att ha kunskap att själv välja den fond som passar dig bäst. Du kommer känna dig stolt och lugn som har skaffat dig kontroll över ditt långsiktiga sparande. Du kommer också kunna sova gott om natten genom att investera med den risken som passar dig.


Vi går igenom allt från grunden (vad en fond är, hur du väljer bästa fonden, vad en rimlig fondavgift är, göra en snabbudget m.m.) och i slutet kommer du ha valt fond och startat ditt månadssparande.

Lektionernas upplägg varierar från videos, demos, quiz, läsa text samt ladda ner dokument som du kan arbeta i och spara. Allt för att du ska kunna ta praktiska steg direkt och få igång dina pengar att börja jobba för dig. Efter avslutad kurs tilldelas du ett diplom.Kursen passar dig som

  • Vill få pengarna att börja jobba för dig
  • Vill ta tag i din privatekonomi
  • Vill börja investera på börsen
  • Är nybörjare
  • Har ont om tid
  • Inte vet var du ska börja


Kursen är inte för dig som

  • Vill bli rik snabbt
  • Har det svårt ekonomiskt med t.ex. sms-lån
  • Redan investerar i aktier och har bra koll på börsen


”Lätt att förstå, pedagogisk lärare. Riktigt grundlig nivå vilket är toppen för oss som inte kan så mycket. Övningarna var bra, älskade den när man skulle läsa om fonden och fick frågor på den.”

- Anna-Karin Nilsson

Din lärare


Sandra Bourbon
Sandra Bourbon

Sandra brinner för en framtid där alla har rätt till sin dröm! Privatekonomi behöver inte vara tråkigt och svårt: det gäller bara att komma igång. När väl pengarna har börjat jobba för dig kan du fokusera på annat!

Sandra är grundare av Framtidsfeministen som investerar i jämställda bolag, är en uppskattad föreläsare inom finans och håller kurser inom privatekonomi, driver bloggen blog.framtidsfeministen.se samt peppar människor i sociala medier att komma igång med sitt sparande.

Sandra tilldelades 2018 pris som en av Sveriges 101 Supertalang av Veckans Affärer och en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer av Resumé.

Följ Framtidsfeministen på Twitter, Facebook, LinkedIn och Instagram och connecta med Sandra på LinkedIn.


”Det bästa med kursen var att jag nu har städat upp bland mina gamla fonder och istället valt fonder som är bra. Jag uppskattade att nödvändiga ord förklarades på ett bra sätt och att jag fick lära mig hur jag använder fondfaktabladet. Alla småtips, som att en aktivt förvaltad fond inte presterar bättre än en passivt, var också guld värda!”

- Eleni

Läroplan”Det bästa med kursen var att man direkt kom igång med sparande!”

- Tobias Friman

Vanliga frågor


Hur gör jag om jag har frågor under kursens gång?
För de flesta lektionerna finns en kommentarssektion. Där kan du ställa dina frågor och få svar. Du kan också kontakta kursens lärare direkt via E-mail.
Kan jag gå kursen från min mobiltelefon?
Ja! Du kan logga in på alla dina enheter och göra kursen därifrån det känns bäst. Att titta på en lektion eller två på vägen till arbetet via mobilen är mycket uppskattat.